Pysähdy hetkeksi tarkastelemaan työtapojasi

Pääsitkö lomalla irti työasioista? Töihin palatessasi pystyt katsomaan hyvinvointiasi, arkeasi ja työtäsi vähän kauempaa. Vai tuntuiko, ettei palautuminen onnistukaan? Pysyivätkö stressitasot koholla? Kuluiko lomasi pelkkään työstä toipumiseen?

Tervetuloa töihin

Työterveyslaitoksen Työpisteessä -verkkolehdessä pohditaan mitä on palauttava kesäloma ja miten nauttia kesästä vielä loman jälkeenkin. “Loma tarjoaa pysähdyksen, jonka aikana joku voi huomata itsessään esimerkiksi työuupumuksen oireita. Olisiko aika keskustella työkuormasta esihenkilön kanssa? Tai ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon?

Loma on tehnyt tehtävänsä, jos sen jälkeen tuntee olevansa virkistynyt ja valmis palaamaan töihin. Siihen liittyy usein kokemus omien akkujen latautumisesta”. Lue lisää aiheesta: Työpiste verkkolehti 14.6.2022

Näillä vinkeillä takaisin työn pariin:

  • Aseta omalle työllesi rajat. Karsi keskeytykset ja varaa itsellesi keskeytyksetöntä työaikaa ja tee vain yhtä asiaa kerrallaan. Älä myöskään vilkuile sähköposteja tai somea kesken keskeytyksettömän työajan!
  • Anna myös muille työrauha. Vältä turhaa melua ja hälyä. Ethän häiritse kollegaakaan tuon tuosta.
  • Hallitse ja vähennä tietotulvaa. On ihan ok hiljentää viestintäkanavien ilmoitukset, kun haluat keskittyä tärkeiden tehtävien tekemiseen. Varaa päivästäsi oma aika viestintäkanavien seuraamiseen.
  • Luo omalta osaltasi työyhteisöösi avoimuuden kulttuuria ja ylläpidä positiivista ilmapiiriä.
  • Yhdistä työpäiviin liikunta tai ulkoilu esimerkiksi palaverin merkeissä. Varmasti kokeilun arvoinen asia!

Ota vinkit käyttöön ja sitoudu niihin. Melko varmasti tulet huomaamaan eron työstä palautumisessa ja hyvinvoinnissasi. Elämää on ihan koko vuoden ympäri ja tästä lomat kattavat vain murto-osan. Lomasta lomaan meiningillä voimavarat hiipuvat ja mielikään ei välttämättä jaksa pysyä positiivisena. Työn pitäisi tarjota meille pääosin hyviä ja positiivisia asioita. Joten sano ääneen IHANAA PALATA TAKAISIN TÖIHIN!

Tsemppiä alkusyksyyn!

#töissäterveytesipuolesta

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Laadunhallinta Työterveys Aallossa

Kesän 2024 aukioloajat