Usein kysytyt kysymykset

Voinko tulla ilman ajanvarausta työterveyshuoltoon?

Työterveyshuollon vastaanotot toimivat vain ajanvarauksella. Voit tehdä ajanvarauksen nettiajanavarauksen tai asiakaspalvelun p. 010 207 5200 kautta.

Kuka voi käyttää eTerveyttä?

eTerveys chat-vastaanotto on kaikkien työterveysasiakkaidemme käytössä oli alueellinen palveluntuottaja missä tahansa.

Missä asioissa voin asioida eTerveydessä?

eTerveydessä voit asioida terveyteen ja sairauksiin liittyvissä asioissa, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimista tai akuuttia kiireellistä hoitoa. eTerveyden chat-vastaanotolla tavoitat työterveyshoitajan, työfysioterapeutin tai lääkärin.

Minulla on flunssa, saisinko työterveyshuollon kautta sairauslomatodistuksen?

Olethan ensisijaisesti yhteydessä esihenkilöösi. Esihenkilö voi yleensä myöntää lyhyen sairauspoissaolon työnantajan ohjeiden mukaisesti. Tarkista työnantajasi ohjeistus sairauspoissaolosta esimerkiksi työnantajasi Intrasta.

Kuinka voin hakeutua työfysioterapeutin vastaanotolle?

Voit hakeutua työfysioterapeutin vastaanotolle työhön liittyvissä tuki- ja liikuntaelin oireissa. Ajan voit varata OmaAallon internetajanvarauksen kautta tai asiakaspalvelusta. Lähetettä et tarvitse.

Kuinka pääsen työterveyspsykologin vastaanotolle?

Sinun tulisi olla yhteydessä omaan työterveyshoitajaan tai muuhun työterveyden ammattihenkilöön. Työterveyden ammattihenkilö kartoittaa tilanteesi ja tekee lähetteen työterveyspsykologin tietojen anto ja ohjaus käynnille työkykysi tukemiseksi tai ohjaa sinut tarvittessa muiden palveluiden piiriin.

Voiko työterveyshuollon kautta saada terveydenseurantalabroja?

Työterveyshuoltosopimus määrittää työnantajasi ostamien palveluiden sisällön. Työterveyshuollossa toteutetaan seurantalabroja liittyen työkyvyn selvittelyyn sekä työtehtäviin, joissa on erityisen sairastumisen vaara.

Voinko asioida työterveyshuollossa vapaa-ajan tapaturman satuttua?

Akuutit vapaa-ajan tapaturmien hoidot eivät kuulu työterveyshuoltoon (ellei työnantajasi ole tästä erikseen sopinut). Jos vapaa-ajan tapaturma johtaa tai uhkaa johtaa pitkittyneeseen työkyvyn alenemaan, arvioidaan työ- ja toimintakykyä työterveyshuollossa.

Voinko asioida vaihdevuosioireissa työterveyshuollossa?

Lisääntymisterveyteen, raskauden ehkäisyyn, raskauteen ja hormonikorvaushoitoihin liittyvät palvelut eivät kuulu työterveyshuoltoon (ellei työnantajasi ole tästä erikseen sopinut).

Olen lähdössä matkalle, voinko saada matkailijan rokotukset työterveyshuollon kautta?

Työterveyshuollon kautta voit saada työmatkaan liittyvät rokotukset. Vapaa-ajan matkoihin liittyvät rokotukset eivät kuulu työterveyshuoltoon (ellei työnantajasi ole tästä erikseen sopinut).

Olen saanut viran ja tarvitsisin T-todistuksen, voinko saada sen työterveyshuollon kautta?

Viran vastaanottamista varten tarvittava todistus (t-todistus) ei kuulu työterveyshuollon kautta tarjottaviin palveluihin.

Toivottavasti löysit tästä vastauksen kysymykseesi. Jos kuitenkin käy niin, että asiasi ei ratkea, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme p. 010 207 5200.