Onnistunut työharjoittelu on hyvä alku menestyksekkäälle uralle

Opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita Työterveys Aaltoon työssäoppimisjaksoille. Meillä harjoittelut pääsee tekemään aina huippuammattilaisten ohjauksessa osana moniammatillista työterveyshuollon asiantuntijajoukkoa.

Harjoittelijoita Aallossa käy eri ammattiryhmistä muun muassa terveydenhoitaja-, psykologi- ja fysioterapeuttiopiskelijoita. Lääkärikandeja Aallossa on pääsääntöisesti loma-aikoina. Kuluneen vuoden aikana meillä on käynyt useita opiskelijoita ja työelämään tutustujia eri mittaisilla työssäoppimisjaksoilla.

Harjoittelujakson aikana opiskelija pääsee verkostoitumaan organisaation sisällä, tutustumaan henkilöstöön ja arkeen työterveyshuollossa. Monelle harjoittelun suorittaneelle se on ollut portti työelämään Aallossa.

Tarjoamme vastuullisen ja mielenkiintoisen työterveyshuollon harjoittelupaikan, jossa pääsee kehittämään omaa osaamista rennossa, osaavassa ja kannustavassa työyhteisössä.

Keväällä 2023 saimme viittä vaille valmiin terveydenhoitajan työharjoittelujaksolle Aaltoon. Mitä Sami vastasi kysymyksiimme?

Mitä opiskelet ja missä vaiheessa opintosi ovat?
Opiskelen terveydenhoitajaksi Lappeenrannan ammattikorkeakoulussa. Opintoni ovat loppusuoralla. Minulla on menossa toiseksi viimeinen työharjoittelu ja valmistun toukokuussa terveydenhoitajaksi.

Mikä harjoittelujakso sinulla on menossa ja kuinka kauan se kestää?
Harjoittelujakso kesti 4 viikkoa ja se oli työterveyshuollon syventävä työssäoppiminen.

Mitä olet oppinut Aallossa?
Käsitykseni työterveyshuollosta on muuttunut ja laajentunut harjoittelun myötä. Ymmärrys on kasvanut työterveyshuollosta osana työkyvyn tukea. Olen saanut laajemman kuvan siitä mitä varten työterveyshuolto on: työterveyshuolto on työikäisiä työssäkäyviä varten koko työelämässä mukanaolo ajan. Harjoittelun aikana pääsin tutustumaan työterveyshuollon moniammatilliseen asiantuntijakuntaan ja vietinkin päiviä työterveyshoitajien, työfysioterapeutin, työpsykologin, työkykyneuvojan ja työterveyslääkärin matkassa.

Miten olet viihtynyt Aallossa?
Viihdyin erittäin hyvin ja minut otettiin hyvin vastaan. Mukavaa porukkaa ja aina oli joku keneltä pyytää apua, jos sitä tarvitsin. Aallossa on hyvä yhteishenki.

Kiinnostuitko työterveyshuollosta työpaikkana?
Olen avoimin mielin, tällä hetkellä neuvolassa työskentely kiinnostaa minua eniten. Kesäksi menen terveydenhoitajaksi kotikuntani terveysasemalle.

Kiitos monipuolisesta työharjoittelusta työterveyshuollossa. Oli hienoa tutustua Aallon ammattilaisiin.

Me kiitämme Samia harjoittelujaksosta ja toivotamme tervetulleeksi uudelleen Aaltoon! Oppijana Sami oli oma-aloitteinen, tietoinen itsestään oppijana ja tarpeistaan työssäoppimisjaksolla. Tsemppiä Samille loppurutistukseen ja tulevaan työelämään!

#työterveydenytimessä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Laadunhallinta Työterveys Aallossa

Kesän 2024 aukioloajat